BAV

Uit etiwiki
Ga naar:navigatie, zoeken

Bier- en Verzamelaarsvereniging BAV

BAV is de afkorting van Brouwerij Artikelen Verzamelaars. Opgericht in Den Haag, op 24 september 1983.

BAV bestaat uit een groep bier-enthousiastelingen, die een vereniging op touw hebben gezet. In eerste instantie voor verzamelaars van brouwerij-artikelen, maar in de loop der jaren is gebleken dat BAV een gat in de markt is voor iedereen die het product bier een warm hart toedraagt. Niet alleen verzamelaars dus, maar ook bierconsumenten, slijters, caféhouders, brouwerijen enzovoort, hebben in BAV de vereniging gevonden, die hun dat biedt wat zij van een biervereniging mogen verwachten: alle mogelijke onafhankelijke informatie op het gebied van bier.

Dat betekent voor de verzamelaars nieuws over nieuwe etiketten, viltjes, glazen en dergelijke, en voor de verwende bierdrinker nieuws over nieuwe bieren, nieuwe brouwerijen en evenementen op biergebied. Al deze informatie wordt aangevuld met een uitgebreide agenda, gratis ruiladvertenties, brouwerijhistorie, wetenswaardigheden, boekennieuws en recepten.

Het aantal leden van BAV bedraagt naar schatting rond de 1000.

BAV-journaal

Al deze informatie staat in het verenigingsblad, het 'BAV-Journaal'. Dit BAV-journaal verschijn zes maal per jaar.


Excursies

Enkele keren per jaar organiseert de vereniging excursies, niet alleen naar brouwerijen, maar het kan ook bijvoorbeeld naar een fabriek die bierviltjes bedrukt of naar een mouterij zijn.


BAV-ruilbeurzen

Voor onze verzamelaars wordt twee maal per jaar een speciale brouwerij attributen ruilbeurs georganiseerd waarbij men de commercie zoveel mogelijk buiten de deur tracht te houden. Ook zijn alle mensen die er een dagje tussenuit willen op een dergelijke ruilbeurs van harte welkom om er eens een kijkje te nemen onder het genot van een goed glas bier. Deze beurzen worden in april en september gehouden. In april de Nationale bier- en verzamelaarsdag, en in september de Internationale bier- en verzamelaarsdagen, twee dagen lang met een gevarieerd programma. Deze beurzen staan altijd onder het beschermheerschap van een brouwerij, die voor een dergelijke gelegenheid iets speciaals doet; het laten bedrukken van een glas, een viltje, en soms het maken van een speciaal bier.


Website

BAV-Online, de website van BAV heeft als doel de leden van BAV extra en tussentijds te informeren over zaken welke betrekking hebben op de bier- en brouwerijwereld. Voorts hoopt de vereniging op deze wijze de aandacht op zich te vestigen met behulp van de nieuwe media.